Houten jaloezieën

Voor een warme, natuurlijke sfeer

Door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, wordt er een warme sfeer gecreëerd. Deze natuurlijke warmte gecombineerd met de strakke vormen van houten jaloezieën, maakt het een geschikt product voor ieder interieur. Binnen iedere woonstijl zijn de houten jaloezieën terug te zien, vanwege de stijlvolle uitstraling en de praktische kenmerken. Prachtig voor grote raampartijen, maar ook ideaal voor een klein raampje. Ook het feit dat ze gecombineerd kunnen worden met shutters maakt het een ideale keuze.

Luxaflex houten jaloezieën

Foto: Luxaflex

JASNO blinds

Foto: JASNO

JASNO blinds

Op het gebied van houten raamdecoratie is JASNO de marktleider in Nederland. Naast shutters leveren zij blinds, houten jaloezieën van uitstekende kwaliteit. Deze jaloezieën zijn goed te herkennen aan de strakke vormgeving en de vele, doordachte details. Zo zijn de lamellen kwartiersgewijs gezaagd om kromtrekken te voorkomen. De onderlat is trapeziumvormig, in gesloten stand valt deze daardoor weg achter de onderste lamel. De jaloezieën zijn verkrijgbaar met een lamelbreedte van 50 mm of 63 mm. 

Hun exclusieve uitstraling hebben de blinds te danken aan de subtiele nerfstructuur van het Paulownia hout. Deze lichte houtsoort is uitermate geschikt voor jaloezieën, en - doordat het een aangeplante houtsoort is - ook een duurzame keuze. De JASNO jaloezieën worden standaard afgewerkt met een krasvaste, vocht- en UV-bestendige lak, die geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes. Ook worden de zijkanten van de lamellen standaard meegelakt in dek kleur van de lamel.

Qua kleuren heeft u keuze uit de wittinten en beitskleuren uit de JASNO collectie. Doordat dit dezelfde kleuren zijn als voor de shutters kunnen de blinds en shutters goed gecombineerd worden. Zit de juiste kleur er niet tussen? Dan heeft u keuze uit een van de RAL- of NCS-kleuren.

Het bedieningskoord wordt afgestemd op de kleur van de lamellen en ook de houten knopjes worden in dezelfde kleur als de lamellen geleverd. De ladderkoordjes lopen aan de voor- en achterzijde van de lamellen in plaats van door het midden. Dit is uniek en zorgt ervoor dat de blinds extra verduisterend zijn, een strakke uitstraling hebben en meer privacy bieden. In plaats van ladderkoord kunt u ook kiezen voor ladderband, wat de ladderkoordjes bedekt. Dit decoratieve ladderband is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. 

Standaard worden de blinds geleverd met een stalen bovenbak. Deze bovenbak is echter niet geschikt voor vochtige ruimtes als de badkamer. Wilt u de jaloezieën toe passen in een vochtige ruimte, dan kunt u kiezen voor een speciale aluminium bovenbak die roestwerend is. Om de bovenbak te bedekken zijn er houten frontlijsten in diverse modellen verkrijgbaar. Deze maken uw jaloezie compleet.

JASNO blinds

Foto: JASNO


Houten jaloezieën Sunway

De jaloezieën van Sunway zijn verkrijgbaar in drie verschillende lamelbreedtes en drie verschillende uitvoeringen. De 35 mm jaloezie is tijdloos en klassiek, terwijl de 70 mm jaloezie juist robuust is. Een mooie tussenweg is de 50 mm jaloezie die prachtig past in iedere woning. 

De Memphis jaloezie van Sunway is gemaakt van Abachihout dat is gecertificeerd met het FSC keurmerk. Er is een keuze uit maar liefst 160 kleuren, waaronder een aantal witte en vergrijsde tinten en pastelkleuren. De hele serie is leverbaar met een matte, zijdeglans of hoogglans finish. De Boston collectie is gemaakt van Basswood, en ook hier heeft u de keuze uit mooie gelakte en gebeitste tinten.

Wilt u de jaloezie toe passen in uw badkamer, dan kunt u gaan voor de Detroit serie. Deze jaloezieën zijn gemaakt van foamwood wat ze geschikt maakt voor vochtige ruimtes. U heeft de keuze uit 6 populaire kleuren, zoals wit, grijs en zwart.

Standaard is de bovenbak gesloten, maar u kunt ook kiezen voor een open retro-variant. De jaloezieën kunnen geleverd worden met ladderkoord of ladderband. Het ladderband is leverbaar in verschillende kleuren en in de breedtes 10 mm, 25 mm en 38 mm. De bediening gaat standaard door middel van koordbediening, maar elektrische bediening is ook mogelijk.

Luxaflex houten jaloezieën

De Luxaflex jaloezieën zijn gemaakt van hoge kwaliteit, echt hout (met uitzondering van de Basic collectie). Alle jaloezieën zijn verkrijgbaar in de breedtes 50 mm en 70 mm. Standaard zijn de jaloezieën uitgerust met ladderkoord, maar ook ladderband is mogelijk. Dit ladderband is verkrijgbaar in verschillende uni kleuren en patronen en is 38 mm breed.

De houten jaloezieën worden normaliter bediend door middel van een tuimelkoord, maar dit is ook mogelijk door middel van een tuimelstang of een elektrische bediening. Ook kunt u ervoor kiezen om uw houten jaloezieën af te laten werken met een aluminium design bovenrail, in plaats van een standaard bovenbak. Dit wordt de Elisse variant genoemd. Tegen een meerprijs heeft u ook de mogelijkheid om uw jaloezieën af te laten werken met een speciale, vlamvertragende coating.

Met Luxaflex jaloezieën heeft u de keuze uit vijf verschillende collecties. De Basic jaloezie is als enige niet gemaakt van echt hout, en daardoor geschikt voor badkamers en vochtige ruimtes. De Shine jaloezie wordt gekenmerkt door de sterke glanslaag. Voor een designstatement kiest u de Art jaloezie, die handgeverfd is en een sterk kleurverloop heeft, of de Splash jaloezie, met spatten in een willekeurig patroon voor een speels effect. Een duurzame keuze is de Bamboo jaloezie, bamboe groeit zeer snel en kan weer worden aangeplant. Het is een lichte houtsoort en dus makkelijk te bedienen.

JASNO blinds

Foto: JASNO

Bij onze klanten:

 


Adviesgesprek showroom

Plan uw afspraak!

Voorkom wachten

Kies uw datum Kies uw tijd
Onze service
Onze winkels