Marmoleum

Een praktische, duurzame vloer

Bij Den Heijer Woningstoffering beschikken wij over een enorme collectie linoleum, dat ook wel bekend staat onder de merknaam marmoleum. Vloeren van linoleum worden voor 97% gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Deze natuurlijke materialen maken linoleum vloeren tot duurzame, krachtige en anti-allergische vloeren.

Marmoleum vloeren staan bekend als veelzijdige, hygiënische vloeren. Deze vloersoort biedt eindeloze mogelijkheden. In onze winkel in Zoetermeer kunt u het assortiment linoleum vloeren bekijken. Daarnaast kunt u bij ons ook de diverse dessins en kleuren bewonderen, zodat u goed op de hoogte bent van wat er mogelijk is. Alle marmoleum vloeren die wij verkopen, zijn van het kwalitatief goede merk Forbo en worden geproduceerd in Nederland.

Forbo Marmoleum Love Life

Forbo Love Life

Marmoleum wordt vaak geassocieerd met de vloeren uit scholen, ziekenhuizen en openbare gebouwen. Dit is jammer, want marmoleum is een perfecte vloer voor uw woning. Forbo is een nieuwe campagne gestart, Love Life. Hiermee willen zij de wereld laten zien dat er meer is dan een standaard vloer. Marmoleum is de meest duurzame vloer ooit, kan tegen een stootje, is eenvoudig in onderhoud, kan gecombineerd worden met vloerverwarming en past perfect bij de moderne woonstijlen.

Een marmoleum vloer wordt gemaakt volgens een 150 jaar oud recept. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten: lijnzaadolie, hars, kalk, houtmeel, ecologische pigmenten en jute. Het hoofdingrediënt lijnzaadolie zorgt ervoor dat deze vloer van nature antibacterieel is. Er hoeft geen enkele boom gekapt te worden voor uw marmoleum vloer. Het hars wordt uit bomen gehaald zonder dat deze hierdoor beschadigd worden en het houtmeel is een afvalproduct uit de houtindustrie. In de marmoleum fabriek wordt alles gerecycled. Uw vloer bestaat voor 43% uit gerecycled materiaal. Daarnaast is een marmoleum vloer herwinbaar. Na 25 tot 40 jaar gebruik is marmoleum volledig biologisch afbreekbaar.

Forbo marmoleum past naadloos bij de huizen en levensstijl van tegenwoordig. Het is niet voor niets dat trendsettende types kiezen voor deze puur natuurlijke, praktische vloer. De hippe uitstraling die een marmoleum vloer biedt past prachtig bij een vintage sfeer maar is ook fantastisch in combinatie met een industriële look. Van deze vloeren kunt u nu én in de toekomst met een goed gevoel genieten.

Forbo Marmoleum Love Life

Hoe wordt Marmoleum gemaakt?

Stap 1 - Lijnolie en hars worden in speciale oxydatievaten gemengd. Hierdoor ontstaat een linoleumcement. Dit is de sponsachtige basis van uw marmoleum vloer.

Stap 2 - Er worden droge stoffen zoals kalksteen, houtmeel en pigmenten toegevoegd aan het mengsel.

Stap 3 - Het mengsel is nu korrelig geworden en ondergaat enkele productiestappen, waarna het eindigt op een brede loopband. Door enorme walsen wordt het mengsel op jute geperst. De verschillende dessins ontstaan door de manier waarop het jute en het mengsel samen worden geperst.

Stap 4 - De linoleumbanen van wel 18 kilometer lang worden te drogen gehangen in de droogkamers van de fabriek. Alleen zo kan de juiste kwaliteit verkregen worden.

Stap 5 - Nu kunnen de banen gesneden worden. Ook wordt het marmoleum afgewerkt met een finish die beschermt tegen krassen, vuil en slijtage.

Stap 6 - De marmoleum wordt verpakt in rollen en is klaar voor verzending. 

Forbo Marmoleum cement

Forbo Marmoleum Love Life Share

 


Adviesgesprek showroom

Plan uw afspraak!

Voorkom wachten

Kies uw datum Kies uw tijd
Onze service
Onze winkels